Mindfulness

voor

Tieners  & Jongeren

Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen. – Jon KabatZinn

Tieners en jongeren die nu opgroeien hebben vaak te maken met veel druk en input van buitenaf. In deze levensfase kunnen je gedachten en gevoelens alle kanten op schieten. Herken je dit? Vol hoofd, piekeren, (faal)angst, vage lichamelijke klachten, schaamte, peer pressure, concentratieproblemen, motivatieproblemen, slaapproblemen, misschien zelfs somberheids klachten?

Vaak is het moeilijk om momenten van  rust en ontspanning te creëren, stil te staan bij wat je nu eigenlijk zelf vindt, te voelen en te luisteren naar de signalen van je lijf en hiernaar te handelen. Als dit niet lukt ontstaat er een staat van onbewust handelen. In de praktijk zie je dat je je bijvoorbeeld verliest in social media, gamen, dat je je laat beinvloeden door anderen, of dat je je terugtrekt en passief wordt.

Wil je handvatten, oefeningen, begrijpen en voelen hoe je weerbaar, met meer energie,  zelfverzekerd en ontspannen gewoon jezelf kan zijn. En kan dealen met de leuke en minder leuke kanten van het leven. Schrijf je dan in voor een mindfulness training!

Mindfulness is een zeer praktische en effectieve vorm om je mentale veerkracht en weerbaarheid op te bouwen. Om anders tegenover lastige situaties te staan en zelf kan beslissen waar je wel en niet in meegaat. Zowel ten opzichte van alles wat er intern (dus binnenin je eigen lichaam) als extern (buiten jezelf) gebeurt. Je leert te kijken naar je eigen handelen en bewustere keuzes te maken.

In de mindfulnesstraining komen we in een periode van 6 tot 7 weken wekelijks als groep samen. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je wat uitleg en theorie, maar gaan we ook veel praktisch oefenen. Je zit daar puur voor jezelf, maar het is vaak fijn om gelijkgestemden in de groep te ontmoeten. De oefeningen krijg je ook mee naar huis. Het is de bedoeling dat je de oefeningen steeds meer integreert in je dagelijkse leven.

Het uiteindelijke effect van een mindfulnesstraining is afhankelijk van ontelbaar veel factoren. Met name je eigen motivatie en inzet is bepalend.

Dus het is aan jou! Durf je het aan? Kijk bij onderstaande trainingsopties.

N.B. mindfulness voor kinderen van 6 - 9 jaar

Mindfulness is uitermate geschikt om jong aan te leren. Kinderen in deze leeftijdsgroep staan nog open voor veranderingen en kunnen vaak nog bijzonder goed over zichzelf en hun gevoelens praten. Aan deze leeftijdsgroep geef ik geen groepstrainingen. Maar ik heb wel de mogelijkheid om 1 op 1 met ze te werken. Ik maak gebruik van de MindfulKids methode. In korte sessies van 30 minuten gaan we samen vooral veel mindfulness en meditatie oefeningen doen, om zo meer te weten te komen over je gedachten en gevoelens. In mijn praktijk komen vooral kinderen die onzeker zijn, vaak boos zijn, niet zo goed kunnen slapen en veel piekeren of die ‘last’ hebben van snel overprikkelt zijn. Maar alle kinderen zijn welkom. Ik heb voor deze leeftijdsgroep heel select plaats.

N.B. ben je nu een ouder, leerkracht, pedagoog, hulpverlener of heb je op een andere manier met kinderen te maken. En wil je zelf graag leren hoe je mindfulness met kinderen kan toe passen en oefenen? Kijk dan eens bij mijn 2-daagse workshop Mindfulness voor kinderen & jongeren.

mindfulness-voor-professionals

aanbod groepen 

tieners 10 - 14 jaar

  • kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 8
  • 6 wekelijkse bijeenkomsten van 60 minuten
  • (optioneel) een opfrisles, 2 maanden na je training
  • inclusief intake, luisterbestanden en thuiswerkoefeningen
  • persoonlijke aanpak
data aankomende training

Start op aanvraag na de zomervakantie

Serie van 6 sessies met een terugkom moment (totaal 7x)

 NB. Optioneel gratis mindfulness opfrisdag alle leeftijden, data worden aan eind van cursus bekend gemaakt.

Investering: € 195,00

Locatie: Jan Vrijmanstraat 339

Amsterdam-IJburg

Start bij minimaal 6 deelnemers

Opgave of vragen

 

jongeren 15 - 18 jaar

  • kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12
  • 6 wekelijkse bijeenkomsten van 75 minuten
  • (optioneel) een opfrisles, 2 maanden na je training
  • inclusief intake, luisterbestanden en thuiswerkoefeningen
  • persoonlijke aanpak
data aankomende training

Start op aanvraag na de zomervakantie

Serie van 6 sessies

NB. Optioneel gratis mindfulness opfrisdag alle leeftijden, data worden aan eind van cursus bekend gemaakt.

Investering: € 195,00

Locatie: Jan Vrijmanstraat 339

Amsterdam-IJburg

Start bij minimaal 6 deelnemers

Opgave of vragen